Welkom groep 8'ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze en de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school, vind je hieronder belangrijke informatie en verhalen van onze leerlingen. 

Open dagen

Onze open dagen hebben we dit jaar online georganiseerd. We hebben heel veel speeddates gehad, Vox Draait Door georganiseerd en en leuk project online geplaatst. Dankjewel als je aan onze activiteiten hebt meegedaan!
Op dit moment zijn er geen (online) bezoekmomenten meer ingepland. Rond oktober vind je hier de data voor de open dagen in 2022. 

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar Vox? Check dan de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.
Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school of hoe wij ons onderwijs vormgeven? Je vindt deze info onder het kopje Onderwijs.

Filmpjes
We hebben ook toffe filmpjes gemaakt om je een goede indruk te geven. Check de filmpjes op deze pagina: Ontdek Vox online!

Vragen?
Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@vox.vova.nl of bel ons op (020) 579 72 70. We beantwoorden je vragen graag.

Check hier de informatie over de online aanmeldingsprocedure!

Van de redactie

Hieronder kun je leuke verhalen lezen die door onze leerlingen zelf zijn geschreven.
Image

Billy

Image

Lisa

Image

Shai

Image

Billy

Image

Lisa

Image

Shai

Nieuwbouw

Een update...

Vox College krijgt nieuwbouw! Daar zijn wij heel blij mee. De nieuwbouw komt op dezelfde plek als waar onze school nu gevestigd is. Op het plaatje zie je de plek waar de nieuwbouw (voortgezet onderwijs) komt: op de hoek van de Meidoornweg met het Hagedoornplein. Naast een nieuwe school voor ons worden er ook een sporthal, basisschool, kinderdagverblijf en een aantal woningen gebouwd.

In de kerstvakantie van 2020 verhuizen wij tijdelijk, zodat het huidige schoolgebouw gesloopt kan worden en daarna de nieuwbouw kan starten.
We verhuizen naar het schoolgebouw van het Bredero Beroepscollege. Het gebouw is daarop aangepast en elke school krijgt een eigen ingang.

Learn More

NOS-nieuws

Pas kiezen na de derde? ...

Begin januari hadden wij het NOS Journaal en NOS Radio op bezoek voor interviews over de brede brugklas. Verschillende onderwijsorganisaties willen graag een brede brugklas, waarbij er pas in het derde jaar van de middelbare school een definitief schooladvies komt. Omdat bij Vox College alle onderwijsniveaus in de eerste jaren al gemixt zijn, kwamen ze hier vragen hoe dat werkt.
Naast onze orthopedagoog Anne en wiskundedocent Robbert, zijn ook verschillende eerstejaars leerlingen geïnterviewd. Ze deden het supergoed!

Hier vind je enkele videobeelden:

Learn More

Creativiteit

Je hoeft echt niet heel creatief te zijn...

Ik had havo/vwo-advies en deze school was niet mijn eerste keuze, omdat ik niet naar de open dag ben geweest. Toen ik hoorde dat ik hier naar toe zou gaan, vond ik dat dus eerst wel raar, want ik wist bijna niks over Vox College. Ik dacht dat je heel creatief moest zijn, maar dat valt echt wel mee. Je hoeft niet super creatief te zijn, want het is echt niet alleen maar knutselen of bouwen. Het is wel handig als je een beetje creatief bent, maar als je dat niet bent is het niet erg, want je kan hier veel samenwerken. En sommige kinderen kunnen het ene beter en sommige kinderen iets anders. Dan kun je elkaar goed helpen. Ik vind het hier echt heel leuk en ik zit goed op mijn plek.

Billy

Learn More

Verschillende niveaus

Samenwerken ...

Op Vox zijn heel veel verschillende niveaus en dat is echt gezellig. Je doet bijna alle projecten met kinderen met verschillende niveaus, dus vwo, havo en vmbo. Maar je zit niet bij alles met iedereen. In het begin van het jaar wordt de groep kinderen in tweeën gesplitst, één groep met havo en vwo kinderen en één groep met de rest. In deze twee groepen krijg je de vaklessen, zoals wiskunde, Engels en Nederlands. De vwo-havo-groep heeft ook nog Spaans. Zo doet iedereen de lessen op zijn eigen niveau. Tijdens de projecten en zelfstudie mag je gewoon samenwerken en zit je dus met iedereen door elkaar. Dan zijn er in de projecten ook nog extra opdrachten voor vwo- en havo-kinderen.

Lisa

Learn More

Waarom Vox?

Een goede keus ...

Ik had vwo-advies en ik had Vox op nummer 1 gezet om mijn lijst. Ik ben superblij dat ik hier mocht komen. Toen ik op de open dag binnenkwam, dacht ik direct: wow!

Dit is echt anders dan andere scholen en ik hou van anders. Ze werken hier namelijk met de methode Project Based Learning. Je hoeft dus niet heel lang te luisteren, want je doet veel in je projectgroepje en zelf. Daar leer je veel van. Ook vind ik het leuk dat we onderzoekend leren.

We hadden een project ‘Ken ons Noord’. De hele geschiedenis van Amsterdam Noord hebben we leren kennen door het onderzoek tijdens dit project. We moesten erover schrijven en iets maken. We zijn ook in het oude stadsarchief geweest. Het was een interessant verhaal en ik werd er erg nieuwsgierig van. Ik ben heel blij dat ik voor Vox heb gekozen, want het is heel leuk.

Shai

Learn More

Onderwijs bij Vox

Hoe werkt het bij ons ...

Je begint de schooldag in je coachgroep. Dan ga je bijpraten en pak je je agenda erbij. Je gaat dan plannen wat je die dag gaat doen. We zijn nu bezig met een project over het geloof. Er komen verschillende geloven aan bod, zoals het Christendom, Jodendom, Boedhisme, Hindoeïsme en de Islam. Je zit in een groepje van 5. Ieder maakt een verslag over een geloof. Dat wordt later samengevoegd tot een boekje. Die moeten we dan lezen en je leest ook de boekjes van de andere groepen. In dit project zitten de vakken geschiedenis, levensbeschouwing en Nederlands.
In andere projecten heb je dan bijvoorbeeld de vakken wiskunde en biologie.

Tuur

Learn More

Zelfstudie

In stilte aan de slag ...

Je hebt meestal na de laatste pauze twee uur om aan je eigen werk te werken. Je wordt dan verdeeld in groepen. Je doet dan de dingen die je nog niet af hebt in die twee uur. Je werkt dan in stilte. Je doet bij zelfstudie nog je persoonlijke projectwerk. Bijvoorbeeld startvragen en sleutelbegrippen opzoeken en uitwerken. Je hebt ook een programma van rekenen en Engels op je laptop staan. Dat is op je eigen niveau. Dat werk doe je ook tijdens de zelfstudie. Ook moet je soms nog wiskundeopgaven doen met je boek erbij.

Vita

Learn More

'Mijn vrede'

Project over vluchtelingen...

Het project 'Mijn vrede' gaat over vluchtelingen. Eén van de opdrachten die we moeten doen is een vluchtroute volgen. Dat is natuurlijk niet echt, maar op een website. Dan moet je telkens kiezen wat je doet, dus bijvoorbeeld met een bootje of vliegen. Je moet in dit spel van Syrië naar Amsterdam vluchten. Mij is het in drie pogingen gelukt om in Amsterdam te komen. Het spel helpt je bij het krijgen van een idee over hoe zo'n vluchtroute is en welke keuzes je steeds moet maken.
Ook moet je individueel een vluchtverhaal schrijven. Die moeten we op donderdag presenteren. Ik ben benieuwd naar alle presentaties.

Rozemarijn

Learn More

Coachtijd

Starten en afsluiten...

Tijdens coachtijd bespreken we de dag met elkaar. We beginnen en eindigen elke dag met coachtijd. In mijn coachgroep zitten 12 kinderen. Je bespreekt waar je aan gaat werken en wat je af moet hebben op een dag. Ook als er iets aan de hand is, kun je dat in de coachgroep vertellen.
De coach van jouw coachgroep komt ook een keer bij jou thuis om de sfeer te proeven en te kijken en bespreken hoe het met je gaat.

Pablo

Learn More

Kerstontbijt

Gezelligheid bij het kerstontbijt...

De dag voor de kerstvakantie hebben we een kerstontbijt. Er is een lijst waar je je naam op moet schrijven en aan moet geven wat je meeneemt. Zo hebben we een kerstontbijt met allemaal verschillende lekkere dingen. Er is geen dresscode voor het ontbijt, maar het is wel leuk als je iets feestelijks aantrekt.

Rozemarijn

Learn More

To do, busy en done

Scrummen...

Na de coachtijd gaan we altijd scrummen. Scrummen is dat je met je eigen projectgroepje taken gaat verdelen. Dit doe je met post-its. Hier schrijf je op wat je af moet hebben op die dag. En we bespreken wie wat moet doen. Bij het scrummen heb je drie opties: to do, busy en done. To do is dat je er nog aan moet beginnen. Busy is dat je ermee bezig bent, maar het is nog niet af. EN done is dat de taak klaar is. Scrummen is wel handig en ook wel leuk. Het is een soort agenda, maar dan voor de hele groep.

Vita

Learn More

Een krant maken

Elke week een project...

Iedere week werken we aan een project. Dat project is elke keer weer anders. Het kan bijvoorbeeld over wiskunde gaan en de week daarna over bijvoorbeeld de natuur, jezelf of kunst. We werken nu bijvoorbeeld aan een krant. Dat doen we met een groepje van ongeveer zes kinderen. Voor de krant moet iedereen vier artikelen schrijven. We kregen een foto en een titel waar we twee verschillende berichten over moesten schrijven. De andere twee berichten mag je zelf verzinnen. Behalve de vier artikelen per persoon, moet er ook een strip in de krant komen en een reclameposter/advertentie. Met de strip ben ik nu bezig en dat vind ik superleuk. Aan het eind van de week moet de krant klaar zijn. We gaan dan elkaars kranten lezen.

Tuur

Learn More

Kamp

Gezellig samen op pad...

Wij zijn in leerjaar 1 op kamp geweest. Het kamp was aan het einde van het jaar en duurde drie dagen en twee nachten. We gingen naar scoutingcentrum De Stierop. We zijn er met de fiets naartoe gegaan en gingen ook nog langs de Zaanse Schans. Toen we op het kamp waren aangekomen, gingen we eerst de tenten opzetten. Als je daarmee klaar was, mocht je zwemmen of spelletjes doen. Het was een heel leuk kamp en we hebben leuke dingen gedaan. Na het kamp heeft iedereen een nog betere band met elkaar. In de tweede gaan we waarschijnlijk niet op kamp en in de derde weer wel.

Rozemarijn

Learn More

Vox the movies

Project voor een goed doel...

Ik heb voor deze school gekozen, omdat ik het een leuke school vind, maar ook omdat ik hier voor de sportklas kon kiezen. Ik hou heel erg van sport, dus daarom heb ik ervoor gekozen. Ik doe buiten school al aan turnen. Ik zit in de D3 en dat is het op één na moeilijkste niveau.
De sportklas is moeilijker en uitdagender, dan een gewone klas vind ik, want de meester laat je veel zelf doen en zelf oplossen. We zijn nu bezig met volleybal en dat is best moeilijk. We hebben ook al honkbal gedaan en voetbal en trefbal. En er komen nog veel sportuitjes, zoals bijvoorbeeld zwemmen. In de sportklas zitten maar heel weinig meisjes, 3 maar. Dat is jammer, maar ook niet heel erg, want ik vind het gewoon leuk. We gymmen nu nog in de blaashal, maar er komt hier een nieuwe sporthal. Daar ben ik nu al benieuwd naar!

Ishara

Learn More

Let's go make it

Het leukste project...

Dit was echt een leuk project! Je moest zelf een voertuig maken dat je van de ene basketbalpaal naar de andere moest laten gaan. Dat voertuig maak je samen met je groepje. Als je voertuig het haalt dan is je project geslaagd. In dit project zit techniek, natuurkunde en Nederlands verwerkt. Ons groepje had een colafles op een skateboardje gezet en toen hebben we Mentos erin gestopt zodat het skateboard vooruit schoot. Dat was helaas niet gelukt! Dat kwam doordat het skateboard te zwaar was. Er was een groepje die een hele lange knikkerbaan hadden gemaakt, die vond ik het beste.

Loïs

Learn More

Werken aan projecten

Dit is vox...

Op Vox werk je aan projecten, vaak met de computer. Bij elk project is er een deadline dat betekent dat je dan moet stoppen en je project moet gaan presenteren aan je coachgroep of aan de hele klas. Coachtijd is dat je elke ochtend gaat zitten bij je mentor en dan bespreek je wat je gaat doen en reflecteer je op de dag daarvoor.
Bij een project heb je 4 stappen.
Stap 1. Startvraag: dat is het onderwerp van het project.
Stap 2. Oriënteren: je schrijft wat je over het onderwerp weet en wat je nog moet opzoeken.
Stap 3. Onderzoek: je werkt het uit tot dat je alle doelen hebt bereikt.
Stap 4. Presenteren : dat doe je met je groepje het maakt niet uit hoe je presenteert (Word, PowerPoint, foto of video).
Je hebt geen huiswerk en je hebt geen boek nodig (behalve een leesboek), maar alleen een laptop en een notitie blokje en meer niet. Op het werkplein van Vox mag je weten waar je gaat zitten en je mag muziek luisteren alleen met oortjes. Lijkt dit je wat dan zie ik je graag terug in onze school!

Indy

Learn More

Stapel pannenkoeken

Kerstdinner...

In de laatste week voor de kerstvakantie haddden we op donderdagavond van 17.30 tot 19.30 uur een kerstdiner. En daarna was er muziek van een DJ en hebben we lekker gedanst tot 22.30 uur.
Voor het kerstdiner maakten we allemaal iets. Je moest zelf iets gaan koken. Ik heb pannenkoeken gebakken. En oké, mijn moeder heeft me geholpen. Ik heb ook kookles op school en daar hebben we toevallig laatst pannenkoeken gebakken, dus ik heb al geoefend ;-).
Het diner was met je mentorgroep, dat zijn 14 kinderen en je mentor. Na het doiner was de muziek er voor alle klassen, van de eerste tot en met de vierde. IK vond het kerstdiner en de muziek van de DJ heel leuk, maar ik heb niet gedanst!

Yaell

Learn More