Welkom groep 8'ers!

Zit je in groep 8? Dan staat dit schooljaar natuurlijk in het teken van het maken van die belangrijke schoolkeuze en de stap naar het voortgezet onderwijs. Om jou een goed beeld te geven van onze school hebben we online speeddates en fysieke rondleidingen georganiseerd. Hopelijk heb je een goed beeld gekregen van onze school. 

Open dagen 2022/2023

Er zijn momenteel nog geen data bekend voor de open dagen in 2023. In oktober 2022 zullen we de data van de open dagen in 2023 hier vermelden.

Aanmelden
Wil je volgend schooljaar naar Vox? Check dan de informatie over de aanmeldingsprocedure op deze pagina.

Ondersteuningsaanbod
Benieuwd naar het ondersteuningsaanbod van onze school of hoe wij ons onderwijs vormgeven? Je vindt deze info onder het kopje Onderwijs.

Filmpjes
We hebben ook toffe filmpjes gemaakt om je een goede indruk te geven. Check de filmpjes op deze pagina: Ontdek Vox online!

Doorstroom Campus Noord
Campus Noord bestaat uit vijf middelbare scholen die bij elkaar in de buurt liggen en nauw met elkaar samenwerken: Bredero Beroepscollege, Bredero Mavo, De nieuwe Havo, Vox College en Hyperion Lyceum. Deze scholen vallen allemaal onder de scholengroep Voortgezet Onderwijs van Amsterdam (VOvA). Wanneer een kind op een van deze scholen zit, maar toch beter op een ander schooltype of -niveau past, zorgen we er gezamenlijk voor dat een overstap naar één van deze scholen goed en soepel kan plaatsvinden. Vijf scholen met een eigen identiteit, mét het voordeel van samenwerking en verbinding!

Vragen?
Heb je nog vragen? Stuur een mail naar info@vox.vova.nl of bel ons op (020) 579 72 70. We beantwoorden je vragen graag.

Meld je hier aan voor onze open dagen!

Blogs van leerlingen

 
Hieronder kun je in de blogjes leuke verhalen lezen over de school die door onze leerlingen zelf zijn geschreven. Elk jaar bestaat de redactie uit andere leerlingen. Van de redactie van dit jaar zie je hieronder de foto's en/of namen.
Image

Braeden

Image

Lotus

Image

Mia

Image

Viggo

Image

Braeden

Image

Lotus

Image

Mia

Image

Viggo

Leuke momenten

Naar buiten, spellen...

Het Vox College is een leuke, gezellige school. In het tijdelijke gebouw waar we nu in zitten, zitten 3 scholen. Je kunt dus heel veel vrienden maken!
Vox zorgt ervoor dat we veel naar buiten gaan voor projecten, dat is heel fijn. En aan het einde van het schooljaar doe je ook iets leuks. Omdat wij door corona helaas niet op kamp konden, hadden wij aan het eind van het jaar een superleuke bingo met echte prijzen. Tijdens het eerste jaar doe je tijdens de coachmomenten ook vaak leuke spellen om elkaar goed te leren kennen. Je maakt op deze school heel veel leuke momenten mee en die vergeet je nooit meer!

Mia

Learn More

Projecten

Projecten, projecten,
heel veel projecten...

Vox College werkt met de methode Project Based Learning. Je hebt dus heel veel projecten. Vooral in de eerste jaren. De projecten zijn helemaal geweldig. Je doet echt wat anders dan op andere scholen. Je doet in de projecten praktijkopdrachten en dat is heel leuk, want daar leer je ontzettend veel van. Elk project heeft een theoriegedeelte en praktijkopdrachten. Je krijgt de theorie op jouw niveau. Vwo- en havo-leerlingen krijgen meer theorie en moeilijkere vragen. In de projecten werk je altijd met een mix van kinderen met verschillende niveaus. Na het tweede jaar krijg je minder projecten, omdat je dan al meer gaat werken richting je examen. Maar nog steeds heb je dan leuke projecten.

Lotus

Learn More

Talen

Nederlands, Engels, Spaans...

Als je vmbo doet, krijg je Nederlands en Engels. Als je havo of vwo doet, krijg je ook Spaans. Dat is een hele belangrijke wereldtaal en daarom hebben ze ervoor gekozen Spaans te geven. Je krijgt Spaans al vanaf het eerste jaar.
Ook als je vmbo-niveau doet, maak je wel kennis met Spaans, namelijk in het project ‘Talen’. Je maakt daarin kennis met de verschillende talen en met de landen waar die talen gesproken worden. Bij dit project hebben we ook zelf guacamole en salsasaus gemaakt. En als eindopdracht voor dit project moest je een script schrijven en uitvoeren in gebarentaal. Dat was een leuke uitdaging!

Braeden

Learn More

Je kan hier jezelf zijn

Iedereen wordt geaccepteerd...

Bij ons op school wordt iedereen geaccepteerd. Je kunt hier echt jezelf zijn. Er wordt niet gepest. Als je ergens mee zit kun je altijd naar je coach gaan. Tegen je coach kun je alles zeggen, dat is heel fijn. Je voelt je altijd thuis.
Ook hebben wij GSA. GSA is een groep leerlingen die praat over wat er beter kan op school, zodat iedereen zich goed thuisvoelt. En dat er een plek is waar iedereen gewoon vragen kan stellen over seksualiteit. Wij accepteren iedereen en verzinnen ook dingen zoals hoe we paarse vrijdag leuk kunnen vieren. Iedereen moet zichzelf (kunnen) zijn!

Lotus en Braeden

Learn More

Brugklas

Welk niveau past bij jou...

We hebben drie jaar brugklas. Je kunt dan kijken welk niveau het beste bij je past. Dan kijken ze na 3 jaar welk niveau je kan. Maar als je vmbo hebt, dan moet je wel al aan het eind van het tweede jaar kiezen.  Op Vox heb je een coach. Per coach zijn er ongeveer 13 kinderen. Per leerjaar zijn er ongeveer 4 coaches. Je krijgt elk jaar een nieuwe coach en een nieuwe coachgroep. Je hebt alleen maar leuke coaches. Je hebt elke woensdag een uur met je coachgroep. Dan klets je, maar je maakt ook soms een paar opdrachten. Of je gaat naar buiten met je coachgroep om even te chillen of een opdracht te doen of te voetballen. Je maakt op deze school veel vrienden door de brugklas en de andere scholen.

Viggo

Learn More

Naar buiten

Voor diverse projecten...

Op het Vox College houden we van de natuur en doen we er ook veel mee. Met het eerste project ‘Ken ons Noord’ gingen naar buiten en hebben we veel ontdekt over Noord. Ook moet je bij een project blaadjes verzamelen en daar alles van leren. Het verschilt heel erg hoe we de natuur in gaan met de projecten, maar vaak op de fiets of lopend.

Een heel leuk project dat we hebben gehad is ‘Vox on stage’. Dat was een soort talentenjacht. Hiervoor mocht iedereen een leuk onderwerp kiezen en in een groepje daar iets mee doen. Je moest een voorstelling geven aan het einde en de ouders kwamen ook kijken. De opvoering van dit project was buiten, in de tuin van Tolhuistuin!

Mia

Learn More

Start op school

Kennismaking met school, docenten
en klasgenoten...

Bij de start op school word je ingedeeld in een coachgroep. Dat is een groep met ongeveer 15 leerlingen en een docent. Je gaat de eerste 3 dagen alles met je coachgroep doen. Je gaat door de school om de school te leren kennen. En je gaat kennismakingslessen volgen met je coachgroep bij de verschillende docenten, zodat je een beetje weet wat je kunt verwachten. Daarna ga je op schoolreis met alle eerstejaars leerlingen. Heel leuk, want dan ken je de kinderen uit je coachgroep al goed en leer je daarna nog meer kinderen kennen. De start is heel fijn en je maakt snel vrienden.

Mia, Viggo en Braeden

Learn More

Verschillende niveaus

Samenwerken ...

Op Vox zijn heel veel verschillende niveaus en dat is echt gezellig. Je doet bijna alle projecten met kinderen met verschillende niveaus, dus vwo, havo en vmbo. Maar je zit niet bij alles met iedereen. In het begin van het jaar wordt de groep kinderen in tweeën gesplitst, één groep met havo en vwo kinderen en één groep met de rest. In deze twee groepen krijg je de vaklessen, zoals wiskunde, Engels en Nederlands. De vwo-havo-groep heeft ook nog Spaans. Zo doet iedereen de lessen op zijn eigen niveau. Tijdens de projecten en zelfstudie mag je gewoon samenwerken en zit je dus met iedereen door elkaar. Dan zijn er in de projecten ook nog extra opdrachten voor vwo- en havo-kinderen.

Lisa

Learn More

Youseeum

Een poster over jezelf presenteren...

In de eerste weken op school ga je met je coachgroep werken aan een Youseeum. Dat is een grote poster die helemaal over jezelf gaat. Je kunt zelf bepalen wat je over jezelf wilt delen met de anderen. Het is wel de bedoeling dat anderen je beter leren kennen door de poster. Je laat daarop bijvoorbeeld meer zien van je ouders en broers en zussen en van je hobbies enzo. Als je Youseeum klaar is, ga je die presenteren aan de coachgroep. Dat is best een beetje spannend, maar ook heel leuk, want je leert elkaar dan nog beter kennen.

Braeden, Viggo en Mia

Learn More

NOS-nieuws

Pas kiezen na de derde? ...

Begin januari hadden wij het NOS Journaal en NOS Radio op bezoek voor interviews over de brede brugklas. Verschillende onderwijsorganisaties willen graag een brede brugklas, waarbij er pas in het derde jaar van de middelbare school een definitief schooladvies komt. Omdat bij Vox College alle onderwijsniveaus in de eerste jaren al gemixt zijn, kwamen ze hier vragen hoe dat werkt.
Naast onze orthopedagoog Anne en wiskundedocent Robbert, zijn ook verschillende eerstejaars leerlingen geïnterviewd. Ze deden het supergoed!

Hier vind je enkele videobeelden:

Learn More

Nieuwbouw

Een update...

Vox College krijgt nieuwbouw! Daar zijn wij heel blij mee. De nieuwbouw komt aan de Buiksloterweg, dezelfde plek als waar onze school eerst stond. Op het plaatje zie je de plek waar de nieuwbouw (voortgezet onderwijs) komt: op de hoek van de Meidoornweg met het Hagedoornplein. Naast een nieuwe school voor ons worden er ook een sporthal, basisschool, kinderdagverblijf en een aantal woningen gebouwd.

Nu zitten we tijdelijk in het schoolgebouw aan de Meeuwenlaan, samen met het Bredero Beroepscollege en De nieuwe Havo.
Het oude schoolgebouw aan de Buiksloterweg kan nu gesloopt worden en daarna kan de nieuwbouw starten.

Learn More

Waarom Vox?

Een goede keus ...

Ik had vwo-advies en ik had Vox op nummer 1 gezet om mijn lijst. Ik ben superblij dat ik hier mocht komen. Toen ik op de open dag binnenkwam, dacht ik direct: wow!

Dit is echt anders dan andere scholen en ik hou van anders. Ze werken hier namelijk met de methode Project Based Learning. Je hoeft dus niet heel lang te luisteren, want je doet veel in je projectgroepje en zelf. Daar leer je veel van. Ook vind ik het leuk dat we onderzoekend leren.

We hadden een project ‘Ken ons Noord’. De hele geschiedenis van Amsterdam Noord hebben we leren kennen door het onderzoek tijdens dit project. We moesten erover schrijven en iets maken. We zijn ook in het oude stadsarchief geweest. Het was een interessant verhaal en ik werd er erg nieuwsgierig van. Ik ben heel blij dat ik voor Vox heb gekozen, want het is heel leuk.

Shai

Learn More

Creativiteit

Je hoeft echt niet heel creatief te zijn...

Ik had havo/vwo-advies en deze school was niet mijn eerste keuze, omdat ik niet naar de open dag ben geweest. Toen ik hoorde dat ik hier naar toe zou gaan, vond ik dat dus eerst wel raar, want ik wist bijna niks over Vox College. Ik dacht dat je heel creatief moest zijn, maar dat valt echt wel mee. Je hoeft niet super creatief te zijn, want het is echt niet alleen maar knutselen of bouwen. Het is wel handig als je een beetje creatief bent, maar als je dat niet bent is het niet erg, want je kan hier veel samenwerken. En sommige kinderen kunnen het ene beter en sommige kinderen iets anders. Dan kun je elkaar goed helpen. Ik vind het hier echt heel leuk en ik zit goed op mijn plek.

Billy

Learn More

Zelfstudie

In stilte aan de slag ...

Je hebt meestal na de laatste pauze twee uur om aan je eigen werk te werken. Je wordt dan verdeeld in groepen. Je doet dan de dingen die je nog niet af hebt in die twee uur. Je werkt dan in stilte. Je doet bij zelfstudie nog je persoonlijke projectwerk. Bijvoorbeeld startvragen en sleutelbegrippen opzoeken en uitwerken. Je hebt ook een programma van rekenen en Engels op je laptop staan. Dat is op je eigen niveau. Dat werk doe je ook tijdens de zelfstudie. Ook moet je soms nog wiskundeopgaven doen met je boek erbij.

Vita

Learn More

Onderwijs bij Vox

Hoe werkt het bij ons ...

Je begint de schooldag in je coachgroep. Dan ga je bijpraten en pak je je agenda erbij. Je gaat dan plannen wat je die dag gaat doen. We zijn nu bezig met een project over het geloof. Er komen verschillende geloven aan bod, zoals het Christendom, Jodendom, Boedhisme, Hindoeïsme en de Islam. Je zit in een groepje van 5. Ieder maakt een verslag over een geloof. Dat wordt later samengevoegd tot een boekje. Die moeten we dan lezen en je leest ook de boekjes van de andere groepen. In dit project zitten de vakken geschiedenis, levensbeschouwing en Nederlands.
In andere projecten heb je dan bijvoorbeeld de vakken wiskunde en biologie.

Tuur

Learn More

Coachtijd

Starten en afsluiten...

Tijdens coachtijd bespreken we de dag met elkaar. We beginnen en eindigen elke dag met coachtijd. In mijn coachgroep zitten 12 kinderen. Je bespreekt waar je aan gaat werken en wat je af moet hebben op een dag. Ook als er iets aan de hand is, kun je dat in de coachgroep vertellen.
De coach van jouw coachgroep komt ook een keer bij jou thuis om de sfeer te proeven en te kijken en bespreken hoe het met je gaat.

Pablo

Learn More

To do, busy en done

Scrummen...

Na de coachtijd gaan we altijd scrummen. Scrummen is dat je met je eigen projectgroepje taken gaat verdelen. Dit doe je met post-its. Hier schrijf je op wat je af moet hebben op die dag. En we bespreken wie wat moet doen. Bij het scrummen heb je drie opties: to do, busy en done. To do is dat je er nog aan moet beginnen. Busy is dat je ermee bezig bent, maar het is nog niet af. EN done is dat de taak klaar is. Scrummen is wel handig en ook wel leuk. Het is een soort agenda, maar dan voor de hele groep.

Vita

Learn More

'Mijn vrede'

Project over vluchtelingen...

Het project 'Mijn vrede' gaat over vluchtelingen. Eén van de opdrachten die we moeten doen is een vluchtroute volgen. Dat is natuurlijk niet echt, maar op een website. Dan moet je telkens kiezen wat je doet, dus bijvoorbeeld met een bootje of vliegen. Je moet in dit spel van Syrië naar Amsterdam vluchten. Mij is het in drie pogingen gelukt om in Amsterdam te komen. Het spel helpt je bij het krijgen van een idee over hoe zo'n vluchtroute is en welke keuzes je steeds moet maken.
Ook moet je individueel een vluchtverhaal schrijven. Die moeten we op donderdag presenteren. Ik ben benieuwd naar alle presentaties.

Rozemarijn

Learn More

Kamp

Gezellig samen op pad...

Wij zijn in leerjaar 1 op kamp geweest. Het kamp was aan het einde van het jaar en duurde drie dagen en twee nachten. We gingen naar scoutingcentrum De Stierop. We zijn er met de fiets naartoe gegaan en gingen ook nog langs de Zaanse Schans. Toen we op het kamp waren aangekomen, gingen we eerst de tenten opzetten. Als je daarmee klaar was, mocht je zwemmen of spelletjes doen. Het was een heel leuk kamp en we hebben leuke dingen gedaan. Na het kamp heeft iedereen een nog betere band met elkaar. In de tweede gaan we waarschijnlijk niet op kamp en in de derde weer wel.

Rozemarijn

Learn More

Een krant maken

Elke week een project...

Iedere week werken we aan een project. Dat project is elke keer weer anders. Het kan bijvoorbeeld over wiskunde gaan en de week daarna over bijvoorbeeld de natuur, jezelf of kunst. We werken nu bijvoorbeeld aan een krant. Dat doen we met een groepje van ongeveer zes kinderen. Voor de krant moet iedereen vier artikelen schrijven. We kregen een foto en een titel waar we twee verschillende berichten over moesten schrijven. De andere twee berichten mag je zelf verzinnen. Behalve de vier artikelen per persoon, moet er ook een strip in de krant komen en een reclameposter/advertentie. Met de strip ben ik nu bezig en dat vind ik superleuk. Aan het eind van de week moet de krant klaar zijn. We gaan dan elkaars kranten lezen.

Tuur

Learn More

Vox the movies

Project voor een goed doel...

We moesten een film maken over een goed doel. Mijn doel is KWF Kankerbestrijding. Ik had met mijn hele buurt, 15 personen, een filmpje gemaakt. We kregen één week de tijd voor: een recensie te maken van een Engelse film, een analyse over vloggen, een film maken en sleutelbegrippen (alle moeilijke woorden uitleggen). Alles in het Engels. Ik had het filmpje thuis gemaakt. Op school gingen wij het uitleggen en laten zien aan de coachgroep. Toen alle filmpjes waren bekeken mocht iedereen stemmen. Degene die de meeste stemmen had mocht naar de finale. In de finale zaten vier jongens. Joel. had gewonnen met een filmpje over Unicef, hij had de meeste stemmen. Als prijs kreeg hij een filmbon om naar een leuke film te gaan. Het was best wel moeilijk, we hebben er bijna 1 dag over gedaan om het filmpje te maken. Alles moest in het Engels wat ik echt super leuk vond!

Ricky

Learn More

Kerstontbijt

Gezelligheid bij het kerstontbijt...

De dag voor de kerstvakantie hebben we een kerstontbijt. Er is een lijst waar je je naam op moet schrijven en aan moet geven wat je meeneemt. Zo hebben we een kerstontbijt met allemaal verschillende lekkere dingen. Er is geen dresscode voor het ontbijt, maar het is wel leuk als je iets feestelijks aantrekt.

Rozemarijn

Learn More

Werken aan projecten

Dit is Vox...

Op Vox werk je aan projecten, vaak met de computer. Bij elk project is er een deadline. Dat betekent dat je dan moet stoppen en je project moet gaan presenteren aan je coachgroep of aan de hele klas. 
Bij een project heb je 4 stappen:
1. Startvraag: dat is het onderwerp van het project.
2. Oriënteren: je schrijft wat je over het onderwerp weet en wat je nog moet opzoeken.
3. Onderzoek: je werkt het uit tot dat je alle doelen hebt bereikt.
4. Presenteren : dat doe je met je groepje het maakt niet uit hoe je presenteert (Word, PowerPoint, foto of video).

Indy

Learn More

Let's go make it

Het leukste project...

Dit was echt een leuk project! Je moest zelf een voertuig maken dat je van de ene basketbalpaal naar de andere moest laten gaan. Dat voertuig maak je samen met je groepje. Als je voertuig het haalt dan is je project geslaagd. In dit project zit techniek, natuurkunde en Nederlands verwerkt. Ons groepje had een colafles op een skateboardje gezet en toen hebben we Mentos erin gestopt zodat het skateboard vooruit schoot. Dat was helaas niet gelukt! Dat kwam doordat het skateboard te zwaar was. Er was een groepje die een hele lange knikkerbaan hadden gemaakt, die vond ik het beste.

Loïs

Learn More