Schoolkamp

Sabine Udo - van klaverenalgemeen

We zijn met leerjaar twee op schoolkamp geweest. Wat een avontuur! We hebben de leerlingen gevraagd om een brief te schrijven over hoe ze kamp hebben ervaren, lees hieronder één van de brieven over kamp.

De ochtend 
Ik werd wakker en had al alles ingepakt. En ik stond half 10 voor de school de bus was er. We konden gelijkgaan. De busreis duurde anderhalf uur. We waren aangekomen en pakte alle tassen uit de bus. Er kwam nog een klein busje. Waar de tassen weer in deden omdat de grote bus niet door het bos kon.

Activiteit 1 
We werden gedropt en kregen een gps waar een kompas op zat. En zo moesten we op zoek naar het kamp. We liepen 2 uur of langer maar het lukte we waren aangekomen. En de anderen groepen waren er al.

Middag/avond 
Mijn tentmaatje had al de tent opgezet. Het was niet zo moeilijk omdat het een gooi tent was. Het busje waar onze tassen in zaten. We pakte onze tassen en we hebben de tent in gedeeld. Nadat we klaar waren hielpen we nog een paar mensen. Toen de hele groep klaar was gingen een paar kinderen koken. Ze hadden pasta bolognese gemaakt. Na dat ze klaar waren gingen we eten. Mijn coachgroep had corvee. We hadden alles afgewassen en gingen een kampvuur maken. Ik en een paar anderen kinderen hadden het vuur gemaakt, maar ik had het bijna aan maar toen gooide iemand een stuk hout op en het ging uit. En ik had het nog een keer geprobeerd maar toen ging het weer uit. Toen heb ik het opgegeven. Het vuur was eindelijk aan en we gingen marshmallows roosteren. De docent had een gitaar mee en ging spelen ik speelde ook een beetje gitaar en speelde ook het was erg gezellig. Toen het kampvuur uitging ging iedereen tanden poetsen en naar hun tent toe.

Nacht 
Toen iedereen in de hun tent zat ging bijna niemand slapen. De meesters en juf probeerden nog in slaap te komen maar dat lukte niet. De hele nacht kon ik niet slapen. Ik had maar 2 uurtjes geslapen.

De tweede dag/ochtend 
Ik werd wakker door een docent, hij ritste de tent open en het regende en de tent was niet zo groot. Mijn slaapzak werd nat. Maar toen ging ik ontbijten. Na dat we hadden ontbeten gingen de meesters/juf uitleggen we wat we gingen doen.

Activiteit 2 
Eerst ging ene groep ging mountainbiken en de mijn groep en boog schieten en Archery Tag. Wij gingen eerst Archery Tag het was erg leuk we gingen eerst oefenen daarna met teams op elkaar, ieder voor zich en nog een keer met teams met punten. Toen we klaar waren hadden gingen we boogschieten en met een luchtbuks schieten. We gingen weer naar het kamp omdat ze het daar hadden opgezet. Eerst gingen we boogschieten we mochten 3 schieten per beurt. Ik had de roos twee keer geraakt. En we mochten met een luchtbuks schieten dat ging ook wel goed maar ik richtte op het verkeerde target. We gingen lunchen en klaar maken voor het mountainbiken.

Activiteit 3 
We gingen mountainbiken en ik liep samen met de groep naar de mountainbikes toe. We gingen naar samen met de begeleiders van het mountainbiken naar het mountainbike pad toe. Toen we waren aangekomen mochten we in halen omdat we niet in de stad in mochten halen. We gingen door het bos heen maar het had nog regent en het was erg modderig en nat. Het ging heel snel en het was erg leuk. Toen we klaar waren, ik was helemaal nat en vies mijn witte schoenen waren niet wit meer.

De avond van dag 2 
We gingen terug naar het kamp en iedereen ging douchen maar ik dacht het duurt te lang om te kunnen douchen ik maak me gezicht schoon en handen en kleed me om. We gingen eten ze hadden vandaag kip met rijst. Na het eten gingen we op ruimen en spellen pakken voor de avond. Het was erg gezellig we hadden een spel gespeeld en buiten wat gedaan. We gingen slapen maar ik kon weer niet zo makkelijk slapen.

De laatste dag 
Ik werd wakker door me zelf maar de tent was niet helemaal waterdicht en me voeten waren helemaal nat. Ik ging gelijk me spullen in pakken. Toen ik klaar was met in pakken ging ik lunchen. We moesten nog de tent op ruimen.

Activiteit 4 
We gingen klimmen. We moesten ons hesje aan. Eerst gingen we de drie meter parkour doen. Daarna mochten we zelf bepalen wat voor parkour we doen. Je kon vrijeval doen 6 meter hoog parkour doen en klim race. Ik had vrijeval gedaan ik heb best wel erge hoogtevrees, maar ik had het toch gedaan. En ik heb de klimwedstrijd gedaan. Toen we klaar waren gingen we nog pizza eten en wat drinken.

Terugreis 
We hadden alle tassen al in de bus gedaan. We konden terug naar huis. De terugreis duurde iets langer dan de heen weg. Ik viel in slaap in de bus daardoor ging de reis best snel. Eindelijk aangekomen kon ik eindelijk naar huis. Ik vond het erg leuk maar van mij mocht de tent waterdicht zijn en wat groter. Maar voor de rest vond ik het heel erg leuk.